Håravfall olika lösningar

Mer hår – olika lösningar

Marknaden för olika metoder och medel mot håravfall har växt kraftigt på senare tid. Nya tekniker och preparat lanseras i en strid ström. Vissa är vetenskapligt beprövade och fungerar, andra är mer tveksamma.

Generellt sett är det bästa alternativet vid tillfälligt håravfall en peruk eller hårersättning. Gäller det en längre period, eller resten av livet, finns det även andra permanenta lösningar, som kan ge dig den kvalitet och säkerhet du vill ha.

Våra olika lösningar till mer hår eller volym:

Hårersättningar:

För män och kvinnor som har blivit tunnhåriga är hårersättning en bra lösning. Hårersättning används när håravfallet bara sker på en del av hjässan och fungerar som ett komplement till det egna håret. Hårersättningar görs i material som är naturliknande och stämmer väl överens med hårbotten och ditt eget växande hår.

Peruker:

Peruker används främst vid tillfälligt och totalt håravfall. Idag finns peruker i en mängd olika varianter, med färdiga modeller och frisyrer eller som måttbeställd, så att den blir designad just till dig. Du kan välja mellan peruker i äkta hår eller i olika fiber såsom syntetfiber, vital hair eller cyberhair.

BioThik:

Hårfibret för dig som är tunnhårig. BioThik hårfiber ger håret ökad volym och densitet. Då håret blir fylligare fungerar BioThik även utmärkt för att dölja tunt hår och håravfall.

Laserkam:

Metoden går ut på att man stimulerar hårbotten med laser, vilket ökar blodcirkulationen och energin i hårsäckarna. Om förutsättningar finns, kan Laserkam bromsa håravfall, både hos kvinnor och män.

Expand:

Om du är tunnhårig och önskar mer volym är expand tape hair solution en bra lösning. Kombinationen av ett unikt fiber och en beprövad fastsättningsmetod har skapat en produkt som förvandlar din frisyr på nolltid.

___________________

Fler lösningar till mer hår:

Observera! Carl M Lundh AB arbetar inte med metoderna nedan, men vi informerar gärna om vilka alternativ som finns idag, förutom våra egna lösningar; hårersättning, peruk, BioThik, laserkam och expand.

Hårtransplantation:

Hårtransplantation innebär att man flyttar hår från nacken till hjässan. Detta lämpar sig bäst hos män, vars håravfall är begränsat till främre delen av hårbottnen. Resultatet av en transplantation är att du permanent får ditt eget hår tillbaka. Om ditt håravfall beror på ärftliga faktorer, kan det dock återkomma i framtiden.

Hårlyft:

Hårlyft innebär att en elastisk och hopdragande silikonplatta med titanhakar opereras in över det kala området. Efter hand som plattan drar ihop sig komprimeras huden som finns mellan hakarna. Efter en tid tas plattan bort och det kala området har då minskat. Nya silikonplattor opereras fast och tas bort till dess att den kala fläcken har försvunnit.

Permanent hair:

En kirurgisk metod som innebär att tränsar som påminner om falska ögonfransar sys fast på hjässan. Läkaren skapar med hjälp av en operationstråd ett antal fästpunkter på hjässan vilka fungerar som förankringspunkter för tränsarna. Fästpunkterna är permanenta men tränsarna med löshår byts ut efterhand som de blir slitna.

Krämer och läkemedel:

Det finns krämer och läkemedel som har dokumenterad effekt. Fråga apotek eller läkare för information och rådgivning.

Våra SalongerKundkvällarKatalogerOm Oss